Kiropraktik – Kroppen i bevægelse – Dyreklinikken Dit Dyr
 

Kiropraktik – Kroppen i bevægelse

©dit-dyr.dk – kiropraktik hund og kat

Hvad bruges kiropraktik til og hvad er det?.

Hvert år behandles mange hunde og katte her på klinikken for låsninger i leddene i kroppen. Det er en skånsom og effektiv måde at skabe bedre bevægelighed i leddene og mange dyr slapper helt af under behandlingen.

Alle aldersgrupper af dyr kan behandles både forebyggende og behandlende hvis akutte skader opstår eller kroniske tilstande konstateres.

Mange ejere af sportshunde, udstillingshunde og jagthunde bruger kiropraktikken til at holde atleten fit for fight. Man fintuner kroppen til at yde sit allerbedste! Heldigvis er også rigtig mange hundeejere ved at få øjnene op for de fantastiske resultater og helbredsforbedringer, som kiropraktikken byder på.

Vær opmærksom på at flere forsikringsselskaber nu inkluderer kiropraktisk behandling i deres dækning, såfremt en dyrlæge ordinerer det i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst. Det kan være værd at checke om netop din forsikring dækker det.

Ved haltheder og tegn på sygdom i bevægeapparatet kan det til tider være en rigtig god ide at få undersøgt om der kan være tilstande som IKKE bør behandles med kiropraktik indledningsvist eller i det hele taget. Det vil vi altid forsøge at vejlede i for at sikre bedst mulig udkomme af den valgte behandling.

Vi tilbyder også kiropraktisk gennemgang af hvalpe og killingekuld inden de rejser til deres nye hjem, evt. samtidig med chipmærkning, sundhedsundersøgelse og evt. vaccination. På den måde kan skævheder opdages og sandsynligvis rettes inden de små pus kommer ud til deres nye hjem.

En del dyr med sygdomme i nervesystemet har også rigtig stor gavn af kiropraktisk behandling, hvilket gør at vi regelmæssigt behandler blandt andet hunde med epilepsi og kramper i det hele taget. De voldsomme spændinger som hundene oplever i deres krop i forbindelse med anfaldene giver anledning til låsninger blandt andet i rygsøjlen. Disse kan skånsomt løsnes og korrigeres med kiropraktikken i mange tilfælde.

Kiropraktikken arbejder for at forbedre funktionen i rygsøjlens og lemmernes led. Dette gøres med et hurtig og skånsomt justeringsgreb for at bringe leddet tilbage i dets optimale form og funktion. Nervesystemet og musklerne påvirkes i høj grad ved behandlingen og man arbejder for at bringe balancen tilbage i de enkelte funktionsenheder.

Kun dyrlæger kan opnå titlen “veterinær kiropraktor” fordi udførelsen af de enkelte greb og justeringer kræver omfattende viden om kroppens opbygning og funktion. Man kan gøre stor skade, hvis man ikke besidder denne viden og det er for at sikre de 4-benede patienter den bedst mulige viden og behandling at reglerne er som de er.

Miranda er uddannet i Veterinær Kiropraktik og har stor erfaring med at hjælpe hunde og katte med deres problemer i bevægeapparatet. Christina er medlem af IVCA (International Veterinary Chiropractor Association) og er certificeret hos dem med en ekstra overbygningseksamen. Ydermere er hun også medlem af DSVK (Dansk Selskab for Veterinær Kiropraktik) Gennem videreuddannelse sikres en høj faglig standard og evne til at hjælpe patienterne bedst muligt. 

Vi hjælper hvert år mange hunde og katte med problemer i deres led – skal vi også hjælpe dit kæledyr? Ring og hør nærmere – et godt liv er et liv uden smerter og med fri bevægelighed i kroppen!

Dyreklinikken Dit Dyr, Ordrupvej 1, 4540 Fårevejle, Tlf: 30 11 22 93, Mail: dit-dyr@dit-dyr.dk

Dyreklinikken Dit Dyr ©2024. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions