Hvad bruges kiropraktik til, og hvad er det?

Hvert år behandler vi mange hunde og katte for ledlåsninger, hvilket giver bedre bevægelighed. Kiropraktik er en skånsom og effektiv metode, som får mange dyr til at slappe af under behandlingen.

Både unge og ældre dyr kan behandles forebyggende eller ved akutte skader og kroniske lidelser. Ejere af sportshunde, jagthunde og udstillingshunde bruger ofte kiropraktik for at optimere præstationen. Flere hundeejere ser nu også fordelene ved denne behandling.

Flere forsikringsselskaber dækker nu kiropraktisk behandling, hvis det er ordineret af en dyrlæge i forbindelse med sygdom eller skader. Det er derfor en god idé at undersøge, om din forsikring dækker dette.

Ved haltheder og problemer i bevægeapparatet kan det være vigtigt at vurdere, om kiropraktik er den rette behandling. Vi rådgiver altid for at sikre den bedst mulige behandling.

Vi tilbyder også kiropraktisk gennemgang af hvalpe- og killingekuld, fx i forbindelse med chipmærkning, sundhedsundersøgelse og vaccination. Dette kan identificere og rette skævheder, før de små dyr kommer til deres nye hjem.

Kiropraktik kan også hjælpe dyr med neurologiske lidelser, som hunde med epilepsi. Spændinger i kroppen efter anfald kan føre til låsninger i rygsøjlen, som ofte kan løsnes og korrigeres skånsomt gennem kiropraktik.

Behandlingen sigter mod at forbedre funktionen i rygsøjlens og lemmernes led ved hjælp af hurtige, skånsomme justeringer. Nervesystemet og musklerne påvirkes positivt, hvilket hjælper med at genoprette balancen i kroppen.

Kun dyrlæger kan blive certificerede "veterinær kiropraktorer", da behandlingen kræver dyb viden om kroppens anatomi og fysiologi. Uden denne viden kan kiropraktik medføre skade. Det er derfor vigtigt, at kun dyrlæger udfører disse behandlinger.

Miranda er uddannet i veterinær kiropraktik og har stor erfaring med at hjælpe dyr med bevægeapparatsproblemer. Christina er certificeret af IVCA (International Veterinary Chiropractic Association) og medlem af DSVK (Dansk Selskab for Veterinær Kiropraktik). Begge er dedikerede til at videreuddanne sig for at sikre en høj standard i deres behandlinger.

Vi hjælper hvert år mange hunde og katte med ledproblemer. Kontakt os i dag – et godt liv er et liv uden smerter og med fri bevægelighed.

 

 

Kiropraktik hjælper - Kiropraktik kan forbedre dit kæledyrs mobilitet ved at frigøre låsninger i led og ryg. Behandlingen er skånsom og kan både forebygge skader og lindre smertefulde tilstande.

Vores ekspertise - Vores veterinær kiropraktorer er eksperter i at behandle ledproblemer hos hunde og katte. Vi kombinerer erfaring og uddannelse for at sikre dit kæledyr den bedste pleje.

Bestil en undersøgelse - Lad os hjælpe dit kæledyr til en bedre livskvalitet med kiropraktisk behandling. Kontakt os i dag for at høre, hvordan vi kan forbedre dit kæledyrs bevægelighed og velvære.

Ofte stillede spørgsmål

Tegn kan være stivhed, nedsat bevægelse, modvilje mod at lege, eller unormal gang. Hvis dit kæledyr virker ømt, kan en kiropraktisk undersøgelse være nødvendig.
Kiropraktik fokuserer på justeringer af led og rygsøjle, mens fysioterapi omfatter genoptræning af muskler og led gennem øvelser og stræk.
Frekvensen varierer afhængigt af dyrets tilstand. Nogle har kun brug for én behandling, mens andre kræver regelmæssig opfølgning.
Nej, behandlingen er skånsom. Mange dyr slapper af under behandlingen, og det bør ikke forårsage smerte.
Ja, regelmæssig kiropraktisk behandling kan hjælpe med at forebygge skader ved at forbedre leddenes bevægelighed og reducere muskelspændinger.
Ja, hvalpe og killinger kan også have gavn af kiropraktik, især for at opdage og rette tidlige skævheder, der kan påvirke deres udvikling.

Book en tid i dag

Ønsker du at bestille tid til behandling eller undersøgelse af dit kæledyr?